Er gebeurt van alles op en rond de Balder de laatste weken. Een korte impressie;

Maandag 20 maart 2017 was een regenachtige dag, het weerhield de leerlingen van CBS Het Visnet niet om een bezoek te brengen aan de Balder. Na een korte instructie in de Joon stonden de leerlingen te trappelen om aan boord te gaan. Bert Otto en Aad Schuilenburg vertelde over het verblijf en vis methoden aan boord van de Balder. Vooral het draaien van het roer van bakboord naar stuurboord en het liggen in de kooien vonden de kinderen geweldig.

Donderdag 23 maart werd er geoefend om het anker uit te brengen.

Maandag 3 april was de eerste sessie bijeenkomst ‘Visserstruien breien’.
Na de oproep in Groot Vlaardingen, artikel van Britt Planken, hebben wij veel aanmeldingen ontvangen. 21 dames en één heer hebben zich opgegeven om te gaan breien. Vrijdag 14 april omstreeks 10.00 uur gaat het spektakel van start in museumVlaardingen. Er wordt dan begonnen met de eerste groep om originele Vlaardingse visserstruien te bruien voor de bemanning van de zeilogger VL92 Balder.

Zaterdag 8 april was voor de familie Wesdorp een prachtige ‘Familie dag’ gezamenlijk bezocht men het Museum Vlaardingen en de zeillogger VL 92 Balder.

Maandag 10 april was er weer voor ruim 880 brugklassers in Vlaardingen de jaarlijkse Culture Candy. De bedoeling is dat de leerlingen een beetje cultuur ‘op snuiven’ bij diversen culturele instellingen. Op de fiets en lopend brachten de jongens en meisjes ook een bezoek aan de Zeilloger VL92 Balder.

Maandag avond 10 april kregen wij een reanimatie avond hoe te handelen bij een hart stilstand en het werken met de defibrillator. Uiterst belangrijk als je b.v.b. op het water bent.

Vrijdag 14 april was de start van het brei project Vlaardingse Visserstruien in Museum Vlaardingen. Truien breien voor de bemanning van de haringlogger VL92 Balder.