Fotografeer Zeillogger VL.92 BALDER BIJ AVOND

Een fotowedstrijd jureren is niet eenvoudig en het was uiteindelijk een nek-aan-nek race tussen een aantal foto’s met een totaal verschillend inzicht en dat is wel zo mooi.

De VL.92 Balder is namelijk niet in één soort foto te vangen, maar kan door iedereen op zijn/haar eigen manier geïnterpreteerd en geregistreerd worden. En dat blijkt dus ook wel uit de ingezonden foto’s. Als fotograaf word je geprikkeld om doelgericht aan de slag te gaan en als jury word je verrast hoe creatief en geïnspireerd de deelnemers zijn.
De jury heeft een rapport geschreven. Hierin staat dat zij het een eervolle, maar ook pittige taak vonden om te kiezen uit de ingezonden 35 foto’s.

Als fotograaf ben je gewend om individueel te werken, en creatief met het vormgeven en interpreteren van beelden en deze om te zetten naar eigen impressies. Van kleurrijk tot zwart wit, van grafisch tot vol emotie, de jury zag van alles voorbijkomen.

Soms speelt de techniek ook een rol in de beoordeling als het gaat om beelden, waarvan men een technisch goede uitvoering verwacht. Bij het kiezen van de winnaar voor de wedstrijd hebben we op een aantal zaken gelet. Zo speelden beeldkwaliteit en compositie een rol, maar zochten we ook de randen op van het fotograferen en selecteerden we op unieke uitgangspunten.

De ingezonden foto’s zijn beoordeeld door de jury bestaande uit: Hans Bakker Voorzitter van de jury en publiciteit en reclame fotograaf en Bert Otto (Bestuurslid Stichting Zeillogger Balder)

De drie geselecteerde foto’s zijn van, in willekeurige volgorde: Edwin Sonneveld, Peter Oeij en Coen Meeder. Deze foto’s zijn uiteindelijk unaniem gekozen door de jury.

De drie geselecteerden hebben bewezen dat er in Vlaardingen uitstekende fotografen zijn.

DE WINNAAR van de Fotowedstrijd ‘Fotografeer de zeillogger VL.92 Balder bij avond’ is geworden de foto van Peter Oeij.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Bakker., 06 11 35 07 49, pers@zeilloggerbalder.com

 Foto is vrij van rechten, bij publicatie vermelden: ‘Foto Peter Oeij’.