Al een aantal jaren is de VL.92 Balder een vaste gast op de Furieade in Maasssluis ook dit jaar zijn wij daar weer aanwezig. Tussen al het varend erfgoed, van sleper tot motorschip is de Balder een representatieve vertegenwoordiger van de Hollandse Haringvisserij en die van Vlaardingen in het bijzonder.

Na het grote succes op de wereldhavendagen in R’dam nu weer in Maassluis. Maak zelf kennis met de haven  vanaf het water, kom aan boord voor een kijkje op de Balder en vaar mee vanaf Museum Vlaardingen naar de Furieade in Maassluis.

De VL92.Balder is de enige nog in authentieke staat verkerende zeilende haringlogger uit 1912. Beleef het leven van de oude vissers en breng een bezoek aan het vooronder en het ruim. De Balder is als  varend erfgoed aanwezig tijdens de Furieade  met dit jaar als thema ‘Voor Elkaar’  in het  weekend van 6 en 7 okt. a.s. En daar mag de Balder zeker niet bij ontbreken.

Heel bijzonder is dat u weer aan boord kunt stappen en het leven van de visserman ervaren.

Op vrijdagmorgen 6 okt. vertrekken wij om 10:00  vanaf de Westhavenkade 53 (de Joon), inschepen vanaf 09:30 . Zondagmorgen varen wij terug naar Vlaardingen en vertrekken wij rond 10.00 uur  terug naar haar ligplaats in de Oude haven. inschepen vanaf 9:30 uur.

Vergoeding, € 25,– per persoon, kinderen vanaf 7 jaar en onder de 12 jaar alleen met begeleiding  € 10,–.

Let op: beperkt aantal plaatsen, vol=vol. Vaartijden onder voorbehoud.

Dit is de laatste keer in 2017 dat de Balder aanwezig is bij een evenement. U kunt altijd de Balder bezoeken door een bericht te sturen aan info@zeilloggerbalder.com of het combineren met een bezoek aan Museum Vlaardingen. Tijdens de Furieade kunt u ook het pas verschenen boekje aankopen over de geschiedenis van de VL.92 Balder, voor € 2.50 bent u de eigenaar.

Aanmelden: info@zeilloggerbalder of 06 18612669