18 mei 2010 is de datum waarop het toenmalige bestuur van de SZB bij Notaris van Gastel de akte ondertekende voor de oprichting van Stichting Zeillogger Balder.
Om de grootschalige restauratie op verantwoorde wijze en duurzaam te kunnen uitvoeren en ook het toekomstige beheer zeker te stellen.
Nadat met elkaar ruim een jaar de (on)mogelijkheden werden onderzocht, bekeken en berekend, van het op de wal zetten van de VL92 Balder tot het in de vaart houden.

Was het dan zo ver. Alle toenmalige aanwezigen zijn nog steeds betrokken bij de VL92 Balder en niet te vergeten het geweldige team aan vrijwilligers die zich al die jaren hebben ingezet tot waar wij nu staan.

Een prachtig onderdeel van ons Nederlands varend erfgoed waar wij als Vlaardingen trots op mogen zijn. Helaas is het in deze periode niet te doen om hier op natuurlijke wijze aandacht aan te besteden, al onze evenementen waar wij Acte de présence zouden geven gaan begrijpelijkerwijs niet door. Een van de hoogtepunten tijdens het jubileum jaar voor de VL92 Balder was de aanwezigheid in augustus bij de Sail Amsterdam 2020.

Wel willen wij allen en de achterban die de afgelopen jaren op welke wijze dan ook een bedrage hebben geleverd ONTZETTEND bedanken en wij rekenen de komende jaren weer op ons team.

Hans Bakker,
Stichting Zeillogger Balder